Curating Reality

Ook in 2012 organiseren het Sandberg Instituut en het Mediafonds weer een masterclass new media storytelling, nu onder de titel Curating Reality. Martijn de Waal sprak op de introductie conferentie en was gastdocent tijdens de masterclass.

Er zijn meer middelen dan ooit om informatie te vergaren, te duiden en te verspreiden. Nieuwe vormen van verslaglegging – zoals datajournalistiek, crowdsourcing en sociale netwerken – worden steeds belangrijker. Hoewel vaak gesproken wordt van een ‘crisis’ in de journalistiek, lijkt er eerder sprake van een explosieve toename van journalistieke praktijken en van sterke innovatie in het vakgebied door een enorme hoeveelheid aan nieuwe mogelijkheden.

De masterclass Sandberg@Mediafonds 2012 richt zich op nieuwe vormen en toepassingen in het media maken, die voortkomen uit technologische vooruitgang. Dit jaar heeft de masterclass onderzoeksjournalistiek als onderwerp en werken de deelnemers aan de ontwikkeling van journalistieke producties die gebruik maken van nieuwe ‘tools’ voor en vormen van journalistiek onderzoek.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Date
This entry was posted on Thursday, February 9th, 2012 and is filed under Lezingen, Nieuwe Media & Storytelling.